رادیو دانشگاه گلرنگ - امروزه تعداد افراد طرفدار شغلهای از راه دور به سرعت در حال افزایش است. استخدام از راه دور به ویژه برای افراد مرتبط با کسب و کارهای اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ بسیار جذاب است. دورکاری یا فریلنسری نسبت به کارمندی مزایای زیادی دارد. به همین دلیل است که روز به روز تعداد کسانی که ترجیح میدهند از راه دور کار خود را انجام دهند در حال افزایش است.
به عنوان یک کارفرما نیز استخدام نیروی کار جدید، میتواند چالشی دشوار باشد. این واقعیت که نمیتوانید از نظر حقوق با شرکتهای بزرگتر رقابت کنید یک واقعیت است. به همین دلیل بسیاری از مشاغل به برون سپاری یا استخدام فریلنسر و کارمند دورکار روی میآورند. به همین دلیل در این مطلب به شما توضیح دهیم که “دورکاری چیست؟ تفاوت فریلنسسینگ و دورکاری چیست؟”. قبل از آن بهتر است بدانید که فریلنسر و دورکار هرکدام چه مزایایی دارند؟
علاقه مردم به دورکاری
بر اساس یک نظر سنجی، اکثر مردم حداقل چند وقت یک بار، علاقه دارند که دورکار شوند. عواملی چون تغییر در سبک رفتار در زندگی، آلودگی هوا، شلوغی مسیر و پیدایش کرونا ویروس، باعث شده که کار از راه دور نسبت به گذشته بسیار بیشتر شود.
اما کار کردن در منزل شرایط مختلفی دارد. احتمالاً در این بین شما هم با دو عبارت فریلنسر و دورکار رو به رو شده باشید. با یک تعریف کلی از هردو، میتوانید با تفاوتهای این دو آشنا شوید.
دورکاری چیست؟
دورکاری بهنوعی از مشاغل گفته میشود که خارج از محیط اداری سنتی انجام میشوند. بهطور معمول، این روش کار در خانه یا راه دور نیز نامیده میشود. مفهوم دورکاری این است که کارکنان میتوانند بدون آنکه نیاز باشد که هر روز به دفتر رسمی کارشان رفتوآمد داشته باشند، پروژهها و کارها را با موفقیت انجام دهند. سطوح مختلفی برای فرصتهای اشتغال از راه دور وجود دارند، اما هریک از آنها مزایای انعطافپذیری شغلی را برای زندگی حرفهای و شخصی کارکنان فراهم میکنند.
فریلنسینگ چیست؟ فریلنسر کیست؟
فریلنسینگ (Freelancing) در لغت به معنای آزادکاری است و فریلنسر (Freelancer) به شخصی گفته میشود که خود اشتغال بوده و لزوماً تعهد بلندمدتی به شرکت یا مجموعهای خاص ندارد.
بعضی از فریلنسرها توسط شرکتها و موسسات به دیگران معرفی میشوند. اما بعضی دیگر بهصورت کاملاً مستقل، از طریق انجمنها و وبسایتهای معتبر به فعالیت مشغول هستند. بنابراین نحوهی همکاری فریلنسرها بسته به شرایط بسیار متفاوت است؛ مثلاً برخی خواهان عقد قرارداد کاری و رسمی هستند؛ در حالی که عدهی دیگر به صورت رایگان و به امید کسب شهرت کار میکنند.
دورکاری و فریلنسری چه تفاوتی دارد؟
قبل از این که تفاوت دورکاری و فریلنسری را بیان کنیم، شباهت آنها در این است که هردو از راه دور هستند. اما اصلیترین تفاوت فریلنسر و دورکار، نوع قراردادی است که با کارفرما و کارفرمایان خود دارند. در دورکاری شما کارمند شرکت محسوب میشوید؛ ساعت کاری مشخصی دارید اما در کنار آن از مزایای کارمندی مانند بیمه بهرهمند هستید.
حتما بخوانید: " مدیریت زمان " در دوران دورکاری با ترفندهایی کارآمد اما ساده
اما فریلنسر قرارداد کوتاه مدت و به صورت پروژهای است. فریلنسر به ازای هر پروژه هزینه خاصی دریافت میکند و پس از پایان پروژه دیگر مسئولیتی ندارد. علاوه بر آن میتوانید با مدیریت زمان خود، چندین پروژه را به صورت همزمان اجرا کنید. اما در این حالت دیگر از مزایایی از قبیل بیمه بهره مند نخواهید بود.
استفاده از سایتهای فریلنسری برای دور کاری
یکی از بزرگترین مشکلات فریلنسر بودن این است که ممکن است همیشه پروژه کاری برای شما وجود نداشته باشد و در مواقعی بیکار بمانید. مدیریت هزینهها و پروژه ها در فریلنسری کاملا به عهده خود شماست. با این حال نگران نباشید، امروزه با وجود سایتهای فریلنسری، میتوانید هر زمان که خواستید پروژه جدید به دست آورید.
شما میتوانید به عنوان کارفرما در سایتهای فریلنسری ثبت نام کنید و پروژههای خود را به متخصصین بسپارید. یا اگر به دنبال کار هستید میتوانید به عنوان نیروی متخصص در سایت ثبت نام کنید و به دنبال کار بگریدید. اکثر پلتفرمهای فریلنسری به این صورت هستند که کارفرما یک کار ایجاد کرده و افراد متخصص هزینه پیشنهادی خود را به کارفرما اعلام میکنند. کارفرما نیز متخصص مورد نظر خود را برای انجام کار انتخاب میکند.
سخن آخر…
دورکاری و فریلنسری، امروزه در بین مشاغل اینترنتی بسیار رواج پیدا کرده است. در این مطلب سعی کردیم تفاوت فریلنسر و دورکاری را به شما توضیح دهیم. حال که متوجه شدید فریلنسینگ و دورکاری چیست، میتوانید تصمیم خود را برای کار کردن یا انتخاب کارمند بگیرید.
دیدگاه خود را بنویسید